Shell Powsin ON-3,61
[O1] Sprężarka klimy nie dostaje prądu
Zwiń
X
-
[O1] Sprężarka klimy nie dostaje prądu
Sprawa jest banalna. Nie dochodzi prąd do sprężarki klimatyzacji. Po podłączeniu na krótko sprężarka działa. Bezpieczniki w skrzynce i na akumulatorze całe. Nie mogę dopatrzyć się nigdzie przekaźnika klimy. Kto może wiedzieć gdzie jest? Jeśli jest bo wg. serwisówek w warsztatach nie ma... I teraz sprawa kto pomoże jak zlokalizować kabel bo muszę jechać po kablu i sprawdzać gdzie jest (najprawdopodobniej) przerwany. Albo co jest nie tak. Klima nabita wszystko śmiga tylko nie ma prądu na sprężarce. Doszedłem po kablu aż pod akumulator tam są złączki i tam też nie ma. Żeby dojść dalej trzeba by było rozebrać trodszkę części od silnika. Może ktoś zna prostszy sposób, albo spotkał się z tym. Ew. kto posiada dobry schemat klimatyzacji (zasilania sprężarki) prosiłbym o podzielenie się i pomoc... Octavia 1 silnik 1,9TDI rocznik 98
-
-
właśnie pod skrzynką amortyzatora jest złącze które potrafi zgnić w środku
ja tak miałem i musiałem wyciąć wtyczkę i gniazdo i lutować przewody
jak chcesz sprawdzać to bierzesz szpileczkę i multimetr i mierzysz gdzie się kończy "zasięg" napięcia->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolwłaśnie pod skrzynką amortyzatora jest złącze które potrafi zgnić w środku
Zamieszczone przez krzynoljak chcesz sprawdzać to bierzesz szpileczkę i multimetr i mierzysz gdzie się kończy "zasięg" napięcia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolwłaśnie pod skrzynką amortyzatora jest złącze które potrafi zgnić w środku
jak zdejmiesz podstawę akumulatora to jest złącze i tam dobrze popatrz->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolakumulatora oczywiście :lol:
[ Dodano: Pon 09 Cze, 08 13:31 ]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oldwinpopatrz na styki bezpiecznika na aku.. bodajze 2 od lewej (zielony) to od klimy.. lubia sie 'przysmazyc' i mimo ze bezpiecznik dobry to kontaktu nie ma..
Teraz pytanie za 100pkt przy nagrzewnicy po lewej stronie pod maską jest taki czujnik klimatyzacji czy to, że sprężarka nie dostaje prądu może być spowodowane uszkodzeniem czujnika. Jeśli tak to jak go sprawdzić?
Komentarz
-
-
Witam wszystkich,
zadam dla Was banalne pytanie - w którym miejscu w silniku (octavia II combi 2006 2.0 TDI) znajduje się sprężarka klimatyzacji? muszę podać numer sprężarki w warsztacie a niestety nie mam bladego pojęcia gdzie jej szukać. Może macie jakieś zdjęcia lub schematy?
Pozdrawiam i z góry dziękuję,
Bilion
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez golota99Miałem ten sam problem . Rozwiązanie było proste, uszkodzony sterownik klimy właśnie na podłużnicy pod akumulatorem . Akumulator trzeba wyjąć, mocowanie aku też i tam szukać sterownika na pewno tam jest dobrze poszukaj. Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Odświeżam temat bo nie znalazłem rozwiązania problemu.
Octavia 2002 1,9 tdi ASV klimatronik - sprężarka nie dostaje prądu, a konkretnie na przewodzie zasilającym sprężarkę pojawiają się krótkie półsekundowe impulsy co 5 sekund.
Wymieniłem sterownik wentylatorów ten na podłużnicy pod aku ( nawet 2) i dalej to samo, wymieniony czujnik ciśnienia na przewodzie HP 3 pinowy poło podszybia,
komp nie pokazuje żadnych błędów, klima oczywiście nabita i szczelna, po podaniu 12v na krótko rusza.
nie mogę zlokalizować usterki, może ktoś miał taki przypadek,
pomóżcie
Komentarz
-
-
sprawdź wiązkę pod akumulatorem->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
Komentarz